Pre-E3: Dishonored

Ett spel som seglat upp lite långsamt på min radar är Dishonored, ett spel utvecklat av Arkane studios och kommer att släppas till Xbox 360, PS3 och PC.
Jag läste först om det i senaste numret av GameReactor där de skrev om spelet, och använde filmen Metropolis som referens för det säregna utseendet som spelet visar upp. Detta fick mig att bli att bli super-pepp, eftersom jag klassar Fritz Langs mästerverk Metropolis från 1927, som den bästa filmen någonsin (något som min kära kamrat Peter aldrig kommer att förstå!). Filmen utgör den absoluta toppen av den tyska expressionismen, och är en dystopisk framtidsvison full av robotteknik och revolutionära arbetare, äh vafan, se trailern så förstår ni kanske vidden av detta mästerverk:

Åter till spelvärlden och Dishonored, som detta inlägg trots allt handlar om!
Spelet utspelar sig i en brittisk, fiktiv hamnstad vid namn Dunwall och tidseran är 1800-tal uppblandat med magi, framtidsteknik och lite medeltid. Vad jag har läst mig till om spelet så är det är det en fps där du kan använda dig av många udda tekniker för att ta kål på dina motståndare, istället för enbart använda dig av de sedvanliga skjutvapnen. Till exempel ska du kunna få en massa råttor att anfalla och bita ihjäl din fiender men även kunna ta kontroll av fiendesoldater och få dem döda sig själva.

Infon har varit knapphändig om spelet, och mest bestått av ett antal screenshots, men så sent som natten till idag så släpptes en gameplay-trailer.
Håll till godo:

 

Efter att sett denna trailer så försvann lite av min ”Metropolis-liknande-hype” men spelet ser ändå väldigt lovande ut! Och trailern är väldigt stämningsfull.
Får vibbar från både Bioshock och Assasins Creed, och de vibbarna är ju inte fy skam!
Kommer troligen mer info under E3-mässan, and I will keep you posted!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s