Recension av The Conduit.

Hej jag heter Peter, skriver för PxK.se och vi recenserar väl för fan inga nya spel?!, va tror ni om oss egentligen? 😛

Jag har precis spelat klart The Conduit, en första persons skjutare till Wii från 2009.

Du spelar som Michael, en agent som skall skjuta på aliens och även ha ihjäl ett gäng människor besatta av aliens, typ.
Man samlar på sig olika puffror, gärna de som fienderna droppar för de är ju alltid coolare än en vanlig pistol, och slaktar sin väg fram till slutet. Mycket svårare än så är det inte.

Man har även en sk. ‘ASE’, All Seeing Eye. En rund manick som svävar i din hand och visar din väg när du är vilsen, hackar datorer, låter dig hitta pussel som öppnar ett hemligt rum, se det som annars är osynligt eller hittar hemliga meddelanden på väggarna. Detta var en POI för mig när jag först blev intresserad av spelet. Jag tyckte det verkade ascoolt!
Problemet är att det är inte vidare coolt. Jag tröttnade snabbt på att scanna varenda vägg efter dolda meddelanden som vad jag förstår inte bidrar till något annat än för de som vill samla 100% i spelet. Och vad beträffar hackningen av datorer skulle Michael lika gärna kunna vara begåvad med lite gammal hederlig fingerfärdighet. Potentialen för en på pappret väldigt finurlig manick slarvas bort på nonsens, vilket är ganska synd.

Anledningen att jag INTE nämner mer av handlingen är för att jag inte brydde mig speciellt mycket, och att det slutar med en dryg cliffhanger som tvingar dig att spela det andra spelet (antar jag?!) för att få veta vad som egentligen är i görningen. Detta bör man veta om man bryr sig, att du betalar bara för ett halvt spel i The Conduit.

Men ändå, för den dryga hunkan du kanske får betala för spelet idag är det två kortare kvällars aliennslakt som inte förvånar men inte bör göra dig speciellt besviken heller. Plus att jag spelade på normal, och hade otroliga problem att ta mig igenom ett par partier, medan resterande delen av spelet gick som en dans. Så vill man öka livslängden finns en svårigetsgrad som beskrivs med: You vill die!

+ Nobrainer om du bara äger Wii och gillar FPS.
+ Styrningen fungerar klockrent, plus har massa finjusteringar om man vill.
+ Lagom livslängd på ett lagom spel.

‘ASE’ kunde gjort så mycket mer kul.
Lite för uppenbart att du måste köpa The Conduit 2.
Varför inte bara gå bananas med alienvapen?!

Betyg: 5 / 10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s