Första intrycket av Motorstorm Apocalypse

motorstorm-apocalypse

Efter femte försöket så lyckades jag till slut att få ner och installerat Motorstorm Apocalypse, som jag fått ”gratis” genom min prenumeration på Ps-Plus.
Och positivt överraskad blev jag allt när spelet visade sig vara riktigt trevligt!

Ett racingspel av den arkadiga skolan med boost-funktioner samt möjlighet att tackla och knuffa in motståndare i räcken så de vackert exploderar i ett stort eldmoln. Flera olika fordonstyper som motorcykel, muskelbil och monstertruck ökar variationen och banorna är många och ombytliga.
Det riktigt intressanta är dock undertitlen – Apocalypse – som verkligen får spelet att sticka ut hakan bland konkurrensen.
I den nästan obefintliga storyn förklaras det inte mycket, men jordbävningar och annat otyg härjar vilt på olika platser, där man naturligtvis ska racea och tävla på. Detta kan inebära att den fallfärdiga bron du åker på plötsligt rasar och du måste snabbt hitta bästa vägen därifrån – det hjälper alltså inte alltid att ha memorerat banan för plötsligt ser den inte likadan ut! Bortsett från det rent spelmekaníska nöjet med detta så är det bländande grafiskt sett att se tre skyskrapor rasa framför dig medans du ligger på rak kurs i 150 knyck emot dem! Spelet är riktigt snyggt och börjar nu även bli rejält utmanande.

Ett trevligt spel som funkar perfekt som ett ”andra spel” när man spelar tunga storydrivna spel samtidigt.
Nämnde jag att det även har en trevlig multiplayer, både online och i soffan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s