E3 2012 – Microsoft & Xbox

”Welcome to the 2012 Xbox global media briefing”

Så inleds Microsoft presskonferens som ägde rum igår 18:30 svensk tid under E3-mässan och som streamades live över hela världen. Vill man se konferensen i sin helhet finns den på YouTube, jag tänker ta upp de mest essentiella bitarna i detta inlägg.

Halo 4
Presenterades med hjälp av episk spelfilm-liknande klipp som sömlöst glider över till in-game material, där Master Chief stöter en ny, syntetisk fiende.
Halo 4 Gameplay

Splinter Cell Blacklist
Sam Fischer dödar terrorister genom en akrobatisk dans full av smygande och och snillrikt användande av Kinects röstigenkänningsfunktion.
Splinter Cell Blacklist trailer 

Fifa 13
Ännu mer röststyrda funktioner genom Kinect; styr lagets byten och taktik genom att ropa ut vissa kommandon. Kommer fungera med en stor mängd språk och dialekter.

Gears of War: Judgement
Bara en teaser-trailer men ändå värd att uppmärksammas med sitt dystra tema och industriell musik a la tidig Nine Inch Nails. Intressant.
Gears of War: Judgement trailer 

Forza Horizon
Och där kom den kliché-artade dubstep musiken ja, naturligt passand till ett racerspel. Ganska ointressant trailer utan några in-game bilder överhuvudtaget. Intressant dock att bilarna blir allt mer avskalade rent estetiskt; tribal-klistermärkena är borta till slut 😉
Forza Horizon trailer

Nike Plus Kinect training
Nya sätt att träna när Nike går in i ett officiellt samarbete med Xbox. Genom Kinect och Xbox Live får du en skräddarsydd träningsplan, feedback som jämförs med en personlig tränare och möjligheten att utmana andra tränande människor genom Xbox Live. Fotnot: Härligt med svenska The Hives som musikval.

Xbox Smartglass
En ny funktion som ska få alla våra elektroniska kommunikationsverktyg att samarbeta. Men stöd för både Windows-telefoner och datorer, Android och Iphone och Ipad, så kommer Smartglass ge en djupare upplevelse när du ser på film, serier eller lyssnar på musik. Men även när du spelar på din Xbox, kan Smartglass förhöja upplevelsen genom att ge ytterligare info/bakgrundshistorik/ledtrådar på din telefon eller tablet. En intressant funktion detta, som har en del gemensamt med de likartade funktionerna på Wii U. Får se hur detta kan utvecklas.
Smartglass Demo 

Tomb Raider
En ny och mognare syn på Tomb Raider och Lara Croft, ser riktigt bra ut!
Tomb Raider Gameplay 

Matter
En teaser som säger ytterst lite, men som ändå sticker ut med sitt mycket säregna yttre som för tankarna både till filmerna Tron och spelet Portal. Största frågetecknet är väl att det är till Kinect, men jag får nog börja omvärdera min syn på tillsatsen och sluta se den som en gimmick.
Matter Teaser Trailer  (börjar vid 0:50)

Resident Evil 6
Leon S Kennedy är tillbaka och slaktar zombies i stadsmiljö. Inte mycket att hurra för direkt (men det kanske bara är jag?)

South Park: The Stick of Truth
Större hype här! South Park ska äntligen få ett spel värdigt serien! Och vilket framträdande! Seriens skapare Trey Parker och Matt Stone driver med Microsoft och Xbox helt klockrent, måste ses.
Trey Parker and Matt Stone at E3 

Call Of Duty: Black Ops 2
Och naturligtvis ska denna maffiga show avslutas med mer explosioner, militäriska armekoder och amerikansk jävlar-anamma i Black Ops 2, där världen går allt mer åt helvete.
CoD: Black Ops 2 Gameplay 

Övriga nyheter är de många möjligheterna med underhållning genom Xbox; se och hyra film och se tv-serier. Även se NBA och NHL matcher live genom Xboxet, men detta fungerar troligen bara om man bor i Usa.

Åsikterna om presskonferensen har varit många dock är majoriteten besviken och hade hoppats på mer och bättre utannonseringar och gärna något ord om den nya och högt emotsedda Xbox 720, konsolen som jag redan har börjat spara till.

Jag hjärta Xbox.

3 tankar om “E3 2012 – Microsoft & Xbox

  1. Ping: E3 2012: Ubisoft « PixelKameraderi

  2. Ping: E3 2012: Ubisoft | Spelbloggen på markbladet.se

  3. Ping: Play Before You Die – E3 2012 – Ubisoft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s